Köttbutik Stockholm

Bäst på kött i Stockholm

Köttbutik

 

KÖTT AV HÖGSTA KVALITET

Här hos oss har vi en stark tro på bra kött från pålitliga och välskötta svenska gårdar. Vi gör grundliga kontroller av våra leverantörer för att kunna garantera våra kunder den allra bästa kvaliteten. Här hittar ni bland annat underbart lamm, saftigt nötkött, fantastiskt fläskkött samt härligt viltkött efter säsong.

Eftersom vi anpassar oss efter årstiderna har vi inte alltid alla sorter inne – hör av dig innan du kikar in för att försäkra dig om att vi har det du söker efter eller för att få förslag på andra mer säsongsaktuella alternativ. Vår personal har god kunskap om allt kött och hjälper mer än gärna till med tips och rekommendationer.

Snabba tips för dig som vill tillaga det perfekta köttet

När det kommer till att tillaga kött på bästa sätt finns det ett antal enkla saker som man bör tänka på.

  • Se till att du plockar ut köttet ur kylen i god tid så att det hinner anpassa sig till temperaturen i rummet. På så sätt undviker du att det kalla köttet kyler ner stekpannan och försämrar möjligheterna till att få en perfekt stekyta.
  • I samband med att du tar ut köttet ur kylen kan du även passa på att salta och peppra det. Genom att göra detta ca femton minuter innan tillagning låter du köttet få tid att absorbera kryddorna vilken ger det en härlig smak.
  • När du sedan ska steka köttet är det viktigt att du inleder med en väldigt hög stektemperatur och sedan sänker den gradvis allt eftersom att köttet får en fin stekyta. Inled gärna med att steka i en temperaturtålig olja och avsluta sedan med en klick smör för smakens skull. Det är viktigt att du inte fyller hela stekpannan med köttbitar utan att du låter varje enskild köttbit få ordentligt med utrymme. Ju fler bitar du lägger i pannan, desto svårare blir det att få till en perfekt stekyta.
Kontakta oss för att beställa ur vårt stora sortiment kvalitetskött!